Helyreigazításra kötelezte a Magyar Demokrata és a Magyar Nemzet című lapokat a Medgyessy Tanácsadó Kft. által indított sajtó-helyreigazítási perben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Mint ismert: a Magyar Nemzet és a Magyar Demokrata korábban azt állította, hogy Medgyessy Péter, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje cége 100 ezer dollárt kapott, amiért a politikus elérte, hogy az V. kerületi szocialista képviselők is támogassák a Gresham-palota eladását. A pénzből a lapok szerint kaptak az V. kerületi szocialista képviselők is.

Az ügyben az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága is nyomozást rendelt el. Medgyessy Péter ellen Bencsik András, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője, illetve Szerdahelyi Szabolcs, az APÜSZ elnöke, továbbá egy magánszemély tett feljelentést befolyással való üzérkedés gyanúja miatt. – Nem Medgyessy Péter személyéhez kötődik a nyomozás – mondta korábban az InfoRádió műsorában az ORFK kommunikációs igazgatója. Garamvölgyi László hangsúlyozta: a rendőrség csak a hatályos jogszabályok alapján vizsgálódhat, és azt kell kiderítenie történt-e befolyással való üzérkedés az ingatlaneladáskor.

Garamvölgyi László december 12-i nyilatkozata

Az elsőfokú ítélet szerint a Magyar Demokrata újságírójának tanúvallomása – az informátor megnevezése nélkül – nem volt elég az állítások valóságtartalmának megerősítésére.

A bíróság a lapokat arra kötelezte, hogy az ítélet jogerőre emelkedése utáni nyolc napon belül tegyék közzé: valótlanul híresztelték, hogy a Medgyessy Tanácsadó Kft, illetve Medgyessy Péter a szocialisták miniszterelnök-jelöltje a Gresham-palota ügyével kapcsolatban az V. kerületi szocialista önkormányzati képviselők bármelyikének pénzt adott volna. A bíróság szerint a pénzt nem ajánlották fel, nem adták át, és egyéb juttatásban sem részesítették a képviselőket.