Számos bejelentés érkezett az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez (OFE) a kábeltársaságok idei, az inflációt jóval meghaladó áremeléseivel kapcsolatban. A civil szervezet az egyik legnagyobb hazai szolgáltatóval szemben bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál.

Egyre-másra érkeznek a fogyasztói bejelentések az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez a kábeltelevíziós szolgáltató cégek idei, az inflációt jóval meghaladó áremeléseivel kapcsolatban – áll a szervezet által kiadott közleményben. A szervezet szerint a társaságok az áremelésről nem hajlandók érdemben kommunikálni az ügyfelekkel, és a szolgáltatások színvonala sem javult érezhetően.

Ahogy azt korábban az Üzleti Negyed közölte, az UPC Magyarország országos átlagban 16 százalékkal, a MatávKábel TV pedig 20 százalékkal emeli előfizetési díjait idén.

Az OFE az egyik legnagyobb magyarországi szolgáltatóval, az UPC Magyarország Kft.-vel szemben bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál. Az egyesület azt reméli, hogy a hivatal – hasonlóan egy 1998-as eseti döntéshez – az indokoltnál magasabbnak ítéli az áremelés mértékét.