Takács Róbert, az első szlovákiai magyarigazolvány-tulajdonos semmiképpen sem kívánja a sajtó számára taglalni annak részleteit, hogy miután csütörtökön Budapesten családjával együtt átvette az első magyarigazolványt, pénteken egy ismeretlen személy telefonon megfenyegette őt.

A Pozsonyhoz közeli Szencen élő Takács Róbert az MTI-nek annyit mondott: mélységesen felzaklatta őt, hogy valaki névtelenül fenyegetőzött.

Hogy mit mondott az ismeretlen telefonáló, azt Takács nem kívánta részletezni, azt viszont nyomatékosan kérte, hogy ha már e megdöbbentő fenyegetés híre kiszivárgott, akkor mindenképpen elvárja: az újságírók tartsák tiszteletben akaratát, tehát ne telefonáljanak, ne zaklassák a családját, semmilyen nyilatkozatára ne számítsanak.

A TASR szlovák hírügynökség pénteken délben jelentette, hogy az első szlovákiai magyarigazolvány-tulajdonos pénteken délelőtt több fenyegető telefonhívást kapott, s ezért mérlegeli a rendőrségi feljelentés lehetőségét. Telefonját kikapcsolta, senkivel sem óhajt beszélni.

Az MTI pozsonyi tudósítója pénteken délután mégis utolérte Takács Róbertet, aki igen nyomatékosan hangsúlyozta: semmiféle nyilatkozatot nem tesz, interjút nem ad, az MTI-nek is csak azért beszélt, hogy nyomatékosan közölje: nyugalmat óhajt, senki se próbálja őt szóra bírni, telefonja nem él, hasztalan próbálkoznak a megkeresésével.