A társasági, a szövetkezeti és a családjogi törvényt is magában foglalja az új polgári törvénykönyv tervezete, amelyről mai ülésén tájékozódott a kormány.

A kormány döntése szerint Magyarországon ebben az évben legfeljebb annyi külföldi vállalhat munkát, ahány betöltetlen állás volt 2001-ben. Ennek értelmében a külföldi munkavállalók száma nem haladhatja meg a 81 ezer 320-at. A kormányszóvivő a kabinet ülése után elmondta: végső döntést az Országos Munkaügyi Tanács hoz majd, a kormány csak a maximum számot határozta meg. Borókai Gábor hangsúlyozta: a kabinet tartja magát a magyar-román egyetértési nyilatkozathoz, vagyis a Romániából jelentkezők között, nemzetiségi alapon, nem tesznek különbséget.

A társasági, a szövetkezeti és a családjogi törvényt is magában foglalja az új polgári törvénykönyv tervezete, amelyről mai ülésén tájékozódott a kormány. Az új Ptk. koncepciójának társadalmi modellje a szociális piacgazdaság, illetve a magántulajdon és a magánautonómia elismerése, valamint védelme. Borókai Gábor kormányszóvivő elmondta: a munkaanyagról valamennyi jogász-szakmai fórumon tárgyalnak, majd a tervezet az év második negyedévében kerülhet ismét a kormány elé. Elfogadta a kabinet Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság jelentését. Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter közölte: 2000-ben nem nőtt azon kábítószer-fogyasztók száma, akiket betegségük miatt kezeltek, a 15-19 éves drogfogyasztók száma pedig csökkent.