Jogerősen öt és nyolc hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt szerdán, gyorsított eljárással a Szegedi Városi Bíróság két fiatalt, akik január 8-án este graffitikkel festették tele a szegedi Bertalan híd belvárosi hídfőjét.

A 20 és 24 éves szegedi fiúk egy társuktól január 8-án délután hat flakon speciális festéket vásároltak. A fiatalok az este folyamán előbb egy közeli kocsmában italoztak, majd este tíz óra után a Bertalan híd lábára kezdtek falfirkát festeni. A rendőrség lakossági bejelentés alapján munka közben fogta el őket. A fiatalok a híd lábának egy részét rózsaszín és fehér színnel festették be, s ezzel 110 ezer forintos kárt okoztak az állami tulajdonban. A másodrendű vádlott, a 24 éves Árokszállási István tavaly már volt büntetve hasonló tettért: akkor a Pick Rt. Tisza-parti épületét festette össze, és ezért pénzbüntetésre ítélték.

A Szegedi Városi Bíróság szerdán tartott tárgyalásán bűnösnek találta társtettességben elkövetett rongálás vétségében a két fiatalembert, ezért a 20 éves Zsótér Gábor első rendű vádlottat öt, társát, Árokszállási Istvánt pedig nyolc hónap fogházbüntetésre és a perköltség megfizetésére ítélte. A bíróság a büntetés végrehajtását egy évre felfüggesztette. Az ítéletet a vádlottak, védőjük és az ügyész is tudomásul vette, így az szerdán jogerőre emelkedett.