Kihallgatták a közösség elleni izgatás bűncselekményével gyanúsított ifj. Hegedűs Loránt MIÉP-alelnököt, országgyűlési képviselőt a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalban. A kihallgatás után a képviselő közölte, hogy nem ismerte el bűnösségét, és panasszal élnek a gyanúsítás ellen.

A képviselőnek a párt XVI. kerületi, Ébresztő című lapjában publikált írása ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szeptemberben rendelte el a nyomozást közösség elleni izgatásért, és meggyanúsította a kerületi lap felelős szerkesztőjét is. A kifogásolt írás miatt két magánszemély tett feljelentést. Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke pedig levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez.

Hegedűs a mai kihallgatáson nem ismerte el bűnösségét. A MIÉP képviselője közölte: a véleménynyilvánítás alkotmányos jogával élt, amikor képviselői minőségében megírta a kifogásolt cikket a kerületi lapban. Hegedűs hozzátette: panasszal fog élni a gyanúsítás ellen. Gulyás Géza ügyvéd beszámolója szerint védence, mintegy egyórás kihallgatása során, részletes vallomást tett. A védő azon reményének adott hangot, hogy az eljárás nem jut el bírósági szakaszba, miután szerinte a gyanúsítás teljesen alaptalan.

A Legfőbb Ügyészségre a múlt héten érkezett meg ifjabb Hegedűs Loránt mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozat. A Legfőbb Ügyészég közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt decemberben kezdeményezte az Országgyűlésnél ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését.