A Fővárosi Bírósághoz benyújtott keresetében a Sláger Rádió azt kéri, hogy helyezzék hatályon kívül az ORTT határozatát – értesült a Népszava.

Az ORTT az év végén azonnali hatállyal felbontotta a Sláger Rádió műsorszolgáltatási szerződését, miután az ez évre esedékes 1,3 milliárd forintos műsorszolgáltatási díjat az eredeti határidőtől számított 30 nappal sem fizette be a csatorna. Ez a médiatörvény értelmében súlyos szerződésszegésnek számít. A Sláger Rádió a médiahatóság döntését követően már beadott egy keresetet, amelyben a szerződés felbontásának felülvizsgálatát kérték, miután álláspontjuk szerint szerződés aláírása óta megváltozott a piaci helyzet.

A Sláger a frekvenciára beadott pályázatakor ugyan maga vállalta a magas összeg megfizetését, azonban nem számoltak azzal, hogy az azóta újonnan megjelenő rádióadók miatt jelentősen megváltozik a piaci helyzet – érvelt lapunknak György Gábor, a Sláger vezetője. A bírósági eljárás egy-két évig is eltarthat, addig a Sláger jogosult a műsorszolgáltatásra.

A Sláger Rádió mellett egyébként még több budapesti és vidéki kereskedelmi csatorna is tartozik több millió forinttal a médiahatóságnak a műsorszolgáltatási díjjal, azonban többségük részletfizetési megállapodást kötött az ORTT-vel. A Sláger esetében a műsorszolgáltatási díj mértéke miatt nem hajlott a médiahatóság semmilyen kompromisszumra. Az ORTT indoklása szerint az 1,3 milliárd forintos bevételkiesés alapvetően boríthatja fel a finanszírozási rendszert.