A posta vezérigazgató-helyettese szerint nem követett el törvénysértést az intézmény vezetése, amikor hazugságvizsgálóval akarta kideríteni, hogy kik szivárogtatták ki a Defend és a posta között létrejött szerződéseket. Az adatvédelmi biztos és az országgyűlési biztos ennek ellenkezőjét állapította meg.

Az ombudsmani ajánlásban Lenkovics Barnabás azt írta, hogy a posta vezetése megsértette az alkalmazottak személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos jogát. Az ombudsman azt is megállapította, hogy ilyen vizsgálatot jogszerűen csak a rendőrség végezhet. A posta vezérigazgató-helyettese vitatja az ombudsmani ajánlást. Böröcz István azt is elmondta, hogy álláspontjukat levélben tudatják Lenkovics Barnabással.

“Ez a történet még nem fejeződött be, mi betűről betűre tételesen cáfoljuk ad absurdum, vélelmezzük – legalábbis ezt a vélelmezhetjük önmagunk érdekében – , hogy nincs igazuk” – fogalmaz Böröcz István.

Böröcz István nem árulta el, hogy mennyibe került az a hazugságvizsgálat, amit a Tóth Ernő vezette Carrier Kft. végzett. Tóth Ernő, aki egykoron a Pest Megyei Rendőrkapitányság szervezett bűnözés elleni osztályát is vezette, akkor vált ismerté, amikor megszervezte Pintér Sándor és az első fokon tíz év szabadságvesztésre ítélt Dietmar Clodo bombagyáros között létrejött találkozót.

A posta új biztonsági főigazgatója a napokban, levélben kért tájékoztatást az egyik főigazgatótól arról, hogy milyen különleges adatot kezelnek a postai munkavállalókról. Dankó László az iránt érdeklődött, hogy vannak-e faji eredetre, politikai véleményre vagy pártállásra, szexuális életre vonatkozó adatok a postaforgalmi igazgató birtokában. Böröcz István szerint a postán nem tartanak nyílván ilyen adatokat. Szerinte a biztonsági főigazgató is csak azt akarta ellenőrizni, hogy biztosan nem tartanak nyílván ilyen információkat a dolgozókról.