A megzsarolt vállalkozó a nyilvánossághoz fordult családja védelme érdekében – A korrupt rendőröket tetten érték

40 millió forintot akart kicsikarni egy vállalkozótól a BRFK egyik századosa, ezért befolyással üzérkedés bűntette miatt eljárást indítottak ellene. A vállalkozó úgy érzi, hogy a nyilvánosság védelmére is szüksége van ahhoz, hogy megvédje családját és saját magát.

A századost és bűntársait több tucat kollégája érte tetten, éppen akkor, amikor az általuk hamisított nyomozati jegyzőkönyveket mutogatták áldozatuknak. A módszer egyszerű: a rendőr és társai olyan dokumentumokat kreáltak, amelyek állítólag a kiszemelt tehetős vállalkozó ellen indított eljárásokról szóltak. Negyven millió forintért cserébe azt ígérték, hogy kapcsolataikon keresztül eltussolják a nem létező ügyet.

Szabó Sándor feljelentette a bandát, ugyanakkor tart a zsarolók bosszújától. A nyilvánosság védelmében bízva kereste meg szerkesztőségünket. Az ügyészségi nyomozóhivatal állítólag, olyan bizonyítékokat szerzett, hogy a századost már szabadon is engedték, mert a továbbiakban nem tudják akadályozni a nyomozást. A Tények úgy tudja, hogy a társaság már több vállalkozót sikeresen zsarolt meg ezzel a módszerrel.