Elfogták a bolti sorozatrablás egyik gyanúsítottját hétfőn este a rendőrök. A férfi beismerte, hogy az utóbbi hónapokban 16 budapesti élelmiszerboltot és büfét rabolt ki. Mindegyik esetben fegyverrel fenyegette meg az eladókat a két rabló. A másik gyanúsítottat még keresik a rendőrök.

Összesen három és fél millió forintot zsákmányolt a kétfős rablóbanda tavaly szeptember óta. Elsősorban Budán, a XI. és XII. kerületben raboltak ki élelmiszerboltokat és büféket, de a pesti oldalon az V. és a VII. kerületben is garázdálkodtak. Végül a tizenhatodik rablás után kapták el egyiküket a rendőrök.

A Margit körúti élelmiszerbolt alkalmazottai ugyanis üldözőbe vették a fegyverrel fenyegetőző rablópárost. Mivel az üzletból kilépve különböző irányba futottak, a bolti eladó és a biztonsági őr csak egyiküket követte. Végül egy zsákutcában sarokba szorították, így az időközben kiérkező rendőröknek sikerült elfogni a 22 éves fiatalembert, aki beismerte a korábbi rablásokat is. A pénz egy része is megkerült. Társát, a 25 éves biatorbágyi Hanták Viktor Györgyöt gyanúsítják még a rendőrök a rablássorozattal, de egyelőre nem tudtak a nyomára bukkanni.