A VI-VII. kerületi rendőrkapitányság három napon belül eldönti, hogy nyomozást rendel el vagy feljelentés-kiegészítést kér a Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) által ismeretlen elkövetők ellen tett feljelentés ügyében.

A MAFSZ ügyvezető titkárának elmondása szerint a filmes szervezet azért tett feljelentést, mert hajnalban “ismeretlenek betörtek” a MAFSZ és a Pergő Képek szerkesztőségének budapesti, VI. kerületi irodájába, és onnan számos nagy értékű berendezést, illetve fontos dokumentumokat vittek el. A MAFSZ ügyvezető titkára hozzátette: az ajtókra a kerületi önkormányzat és a Terézvárosi Vagyonkezelő Rt. zárszalagja volt felragasztva, ami nem tartalmazott pecsétet, dátumot, illetve egyéb hitelesítő jelzést.

Beszámolt arról is, hogy határozatlan időre szóló, jogerős bírósági végzéssel felbontható ingatlanbérleti szerződésüket a múlt év decemberében az önkormányzat egyoldalúan felmondta, azzal indokolva, hogy a bérlők nem rendeltetésszerűen használták az irodát. Hozzátette: az irodában korábban kikapcsolták a fűtést és több alkalommal az áramellátást is. A MAFSZ ezért keresettel fordult a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz, illetve vagyonvédelmi eljárást kezdeményez az önkormányzat megbízásából eljáró Terézvárosi Vagyonkezelő Rt. ellen.