Különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség az egyik szegedi alpolgármester és egy szegedi önkormányzati képviselő ellen. Az X-Press Hírügynökség információja szerint a vizsgálat a Szegedért Egyesület feljelentése alapján tavaly indult meg.

Az egyesület szerint az önkormányzat úgy privatizálta egyik cégét, hogy azzal jelentős veszteséget okozott a városnak. A társadalmi szervezet elnöksége szerint a városi közgyűlés – a gazdasági alpolgármester, Tímár László javaslatára – aránytalanul kis összegért adta bérbe az önkormányzat saját cégének a reklámkihelyezés jogát Szeged város egész területén. A Városkép Kft. ügyvezetője Katona András lett, aki egyben a város
képviselőtestületének is tagja. A közgyűlés később privatizálta a nagy lehetőségeket rejtő gazdasági társaságot, és ezzel aránytalan előnyhöz juttattak egy gazdasági csoportot.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói megalapozottnak találták az egyesület bejelentését, és megindították a büntetőeljárást a két fideszes politikus
ellen. A Szegedért Egyesület nem indít jelölteket az országgyűlési választásokon, de támogatja a kormány leváltását. Erről a Webrádió számolt be. Csapó Balázs elnök elmondta, hogy bár polgári értékrendet vallanak magukénak, de mégsem támogatják a polgári kormányt és a szegedi városi (polgári) vezetést sem. Az Egyesület legutóbbi közgyűlési határozata szerint, támogatnak minden olyan politikai erőt, amely országos- és helyi-szinten leváltaná a jelenleg hatalmon lévőket.