Beperelte a The Mirror című népszerű londoni bulvárlapot Naomi Campbell magánéletének megsértése miatt, miután a lap olyan fotós riportot közölt róla, amelyből kiderült: a névtelen drogosok összejöveteleire jár.

A 31 éves fekete bőrű fotómodell személyesen is megjelent hétfőn a londoni bíróság előtt. Amennyiben megnyerné a pert, az precedenst teremtene a brit sajtójogban.
A lap tavaly februárban közölte az ominózus fotót, mintegy bizonyítékként arra: a szépséges Naomi rendszeresen eljárt ezekre az összejövetelekre, hogy legyőzze drogfüggőségét. Andrew Caldecott, Campbell vezető ügyvédje elismerte, hogy a manöken akkoriban valóban kábítószer-élvező volt és minden nap elment a névtelen drogosokhoz, hogy megszabaduljon e szenvedélyétől. A cikk megjelenése óta azonban gyakorlatilag nem jár a nagy-britanniai összejövetelekre, de más országban részt vesz a találkozókon. Viszont egyértelműen olyan magánéletbeli tevékenységről volt szó, amelynek tiszteletben kellett volna tartani. Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy az anonim drogosok éppen azért hangsúlyozzák tagjaik névtelenségét, hogy megvédjék őket a függőséggel járó megbélyegzéstől. Naomi Campbell megdöbbenését hangsúlyozta az őt ért “árulással, erőszakkal” szemben, hozzátéve, hogy az ügy nagyon megviselte. A szupermodell kártérítést követel a The Mirrortól és szeretné elérni, hogy a bíróság kötelezze a bulvárlapot: többet nem írhat erről a témáról. A The Mirror kiadói máris bejelentették, hogy ha elmarasztaló ítélet születik az öt napra tervezett perben, fellebbeznek, s ha kell, végül az emberi jogok európai bíróságához is fordulnak.