Sértettek és szemtanúk meghallgatásával folytatódott az oktogoni lövöldözéssel vádolt Bódi Zsolt büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A 26 éves vádlott két fiatalt lelőtt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített 2000. júliusában az Oktogonon.

A vádirat szerint Bódi Zsolt 2000. július 4-én késő este, a barátnőjével történt veszekedést követően, öngyilkossági szándékkal magához vette fegyverét. Bement egy VI. kerületi, Teréz körúti McDonald’s étterembe és 1-1,5 méterről fejbe, illetve mellbe lőtt három huszonéves fiatalt, majd az utcán hasba lőtte negyedik áldozatát. Az étteremben lelőtt három fiatalember közül kettő a kórházban meghalt, a másik két áldozat életveszélyesen megsebesült. Bódi Zsolt egyik áldozatát sem ismerte.

Az eset szemtanúi a keddi tárgyaláson elmondták: a lövéseket nem látták, csak hallották. Előtte többen is felfigyeltek az étteremben egy hangoskodó háromtagú társaságra, akikre aztán Bódi tüzet nyitott. De senki nem hallotta, hogy a lövöldözést bármifajta szóváltás előzte volna meg. Csupán az életben maradt sértett emlékezett arra, hogy a lövések előtt Bódi annyit mondott: “Most megkapjátok!” Az egyik tanú elmondta, hogy a lövöldözés után az utcáról visszaindult az étkezdébe, de szembe találkozott Bódi Zsolttal, aki ráfogta a pisztolyt és megkérdezte: van valami probléma? “Mondtam, hogy nincs, mire továbbment, de mindjárt hallottuk, hogy újra kétszer elsütötte a pisztolyt és valaki megsebesült az utcán. Ezután a McDonald’s felöl jött egy másik férfi, akinek a fejéből lüktetve spriccelt a vér” – mesélte emlékeit a szemtanú.

Bódi Zsoltot az ügyészség több emberen elkövetett emberöléssel vádolja, melyért 10-től 15 évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A korábban ismertetett pszichológusi, elmeszakértői vélemények szerint Bódi Zsolt nem szenved tudathasadásban, értelmi fogyatékosságban, vagy szellemi leépülésben, képes volt cselekménye társadalmi veszélyességének felismerésére. Ugyanakkor a szakvélemények szerint a vádlott intelligenciaszintje elmarad még az általa elvégzett nyolc általános iskolai osztály alapján várhatótól is. Személyisége infantilis, nárcisztikus, paranoid, teátrális elemeket tartalmaz.