Az elektronikus ügyintézés népszerűsődése érdekében a belga posta hivatalos e-mail címet ad azoknak, akik hatósági ügyeiket szívesebben intéznék el sorbanállás nélkül, otthonról.

A PostBox program keretében egyelőre három város – Leuven, a brüsszeli Woluwe-Saint-Pierre kerület és Marche – lakói kérhetik az ingyenes e-mail cím megadását, majd a helyi postahivatalban kapnak hozzá egy azonosító elektronikus aláírást is. Ennek birtokában már megrendelhetik erkölcsi bizonyítványukat, születési vagy házassági anyakönyvi kivonatukat és még sok más igazolványt vagy kitölteni való űrlapot a polgármesteri hivataltól.

Az illetéket is leróhatják internetes kapcsolattal, feltéve, hogy azon három nagy bank valamelyikénél vezetnek számlát, amelyekkel a posta már szerződést kötött erre a szolgáltatásra. A legnagyobb belga bank, a Fortis még most tárgyal a postával, hogy bekapcsolódjon a kínálatba. A következő hónapokban a PostBox kiterjeszti az online lakossági szolgáltatást a közüzemi számlák kifizetésére is. Itt elsőként a legnagyobb lakossági áramszolgáltató, az Electrabel, és a második legnagyobb mobiltelefonos szolgáltató, a Mobistar teszi majd lehetővé ügyfeleinek a havi díj elektronikus befizetését.