A felügyelet engedélyezte a Budapesti Értéktőzsde részvénytársasággá alakulását – a február 11-i keltezésű határozat kedden jelent meg a Magyar Tőkepiacban.

Egy másik határozat szerint ugyanakkor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem ismerte el közzétételi helyként a tőzsde internetes honlapját. A PSZÁF február elején döntött arról, hogy a Magyar Tőkepiac című hivatalos lap internetes honlapját közzétételi helyként elismeri. Ez az intézkedés lehetővé teszi, hogy a tőkepiacot érintő információk egy helyen jelenjenek meg, és biztosítja az azonos feltételek melletti információkhoz jutás lehetőségét valamennyi piaci szereplőnek – olvasható a határozat indoklásában.

A PSZÁF álláspontja szerint szükségtelen a BÉT által működtetett honlap elismerése, hiszen a közzétételi lehetőség a tőkepiac szereplői számára e nélkül is biztosított, másrészt pedig célszerűtlen is, mivel a BÉT honlap elismerése megszüntetné azt az előnyt, amely az egységes rendszer működéséből adódik. A 2002. január 1-jén hatályba lépett tőkepiaci törvény a közzététel helyeként egy, a felügyelet által működtetett, vagy a felügyelet által ilyennek elismert, a tőkepiac szereplőitől származó hivatalos információk megjelentetését végző nyilvános elektronikus adattovábbítási és tárolási rendszert határoz meg.