A Diákhitel Központ Rt. a január 30-i pótfolyósításban részesülőkkel, illetve a külföldi ösztöndíjasokkal együtt 70.355 első félévre érvényes szerződést kötött.
Többek között erről volt szó a BKÁE-n február 18-án megtartott sajtótájékoztatón is. Õri András kommunikációs igazgató elmondta, hogy a diákhitelt felvevők között a 21 ezer forintos csomag volt a legnépszerűbb. Ettől a félévtől kezdődően lehetőség van arra, hogy az igénylő egy összegben vegye fel az öt havi juttatást. Azok, akik március 1-ig kitöltenek egy nyilatkozatot erről a szándékukról (a nyilatkozat letölthető a diákhitel honlapjáról), és beküldik a Diákhitel Központba, március 14-én hozzájuthatnak a pénzükhöz.
A február 19-én tartott Diákhitel Konferencián szintén szó volt erről, valamint képet kaphattunk a világ más országaiban működő diákhitel-rendszerekről. Sió László elmondta, hogy a Magyarországon bevezetett diákhitelnek köszönhetően a felsőoktatásban résztvevők száma megemelkedett. Fontos pontként emelte ki előadásában, hogy a hitel alanyi jogon jár.