Öt hónapja vizsgálja a Legfőbb Ügyészség a Happy End Kft és a Miniszterelnöki Hivatal közötti szerződéseket. Keller László (MSZP) szerint szándékosan húzzák az időt. Polt Péter szerint azért nem tudnak dönteni, mert a MeH államtitkára még nem válaszolt a kérdéseikre.

Keller László (MSZP) szerint a Legfőbb Ügyészség szándékosan húzza az időt, és nem zárja le a vizsgálatokat. Polt Péter legfőbb ügyész tavaly október 3-án indított vizsgálatot az ügyben, miután az Állami Számvevőszék törvénytelenségeket állapított meg az Országimázs Központnál. Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az [origo] kérdésére korábban azzal indokolta a vizsgálat hosszúságát, hogy több száz szerződést kell átvizsgálni.
Az ügy elhúzódása miatt Keller László ismételten kérdést nyújtott be Polt Péterhez az ügyben. Elsősorban azt akarta megtudni, hogy mit tett eddig az ügyészség, és hogy a választások előtt lezárulhat-e a vizsgálat.

Polt Péter válaszában tagadta, hogy szándékosan húznák az időt. Közölte, hogy a kérdéses szerződéseket már elemezték. Mielőtt azonban az ügyészség elkészítené határozatát, szeretnék megtudni a Miniszterelnöki Hivatal álláspontját a szerződésekkel kapcsolatban. Jelenleg Bártfai Béla közigazgatási államtitkár válaszára várnak. Az [origo] megkereste Bártfai Béla hivatalát azzal a kérdéssel, hogy mikor válaszol az ügyészség szerződésekkel kapcsolatos kérdéseire. Bártfai Béla egyéb elfoglaltságai miatt csak pénteken tud válaszolni.

Az Állami Számvevőszék augusztusban állapította meg a szabálytalanságokat. A számvevők szerint a Happy End Kft. Országimázs Központnak benyújtott árajánlata hiányos volt, és a cég nem minden esetben igazolta számlákkal a költségeket. Az ÁSZ megállapítása szerint emellett a közbeszerzési eljárás és annak kihirdetett eredménye nincs egymással összhangban.

Az ügyészség ellenőrzi a szerződéseket megelőző közbeszerzési eljárásokat és a szerződések tartalmának részletes elemzését. Ha az ügyészség is megállapítja a szabálytalanságokat, kérhetik a bíróságtól a szerződések semmisségének megállapítását. Keller László 2001. szeptember 14-én tett bejelentést az ügyben, Polt Péter 2001. október 3-án kérette be a szóban forgó szerződéseket és indított vizsgálatot.