Nincs hatásköre foglalkozni az ORTT-nek azzal, hogy a Pannon Rádió jogosan végez-e kampányszervezői faladatot a MIÉP-nek, ezért a testület továbbküldte az Országos Választási Bizottságnak a beadványt.

Több MIÉP-es képviselőjelölt elérhetőségként a Pannon Rádió telefonszámát adta meg a szórólapjaikon, így ezek szerint a rádió konkrét kampányfeladatot vállalt a pártnál – vélte a beadvány írója. A médiahatósághoz Lendvai Ildikó, az MSZP alelnöke fordult február közepén, hogy sürgősen foglaljanak állást: jogosult-e a Pannon Rádió a MIÉP oldalán kampámnyszervezési feladatot ellátni. A szélsőjobboldali párt több képviselőjelöltje ugyanis elérhetőségként a Pannon Rádió telefonszámát is megadta a szórólapokon.

Az Országos Rádió és Televízió Testület döntését azzal indokolta, hogy az ORTT műsorszolgáltatókkal és nem pártokkal áll kapcsolatban; ezért küldte tovább az ügyet az Országos Választási Bizottságnak. A Pannon Rádiót korábban már súlyos pénzbüntetésre ítélték, mivel rendszeresen megsértették a zsidó, a roma és a homoszexuális kisebbségeket. Az ORTT korábban azt is megállapította, hogy törvénysértő a rádió tulajdonosi szerkezete a MIÉP-es összefonódások miatt.