Nógrádi Ádám szökési kísérlete kapcsán parancsnoki vizsgálat indul annak kiderítésére, hogy az őt kísérő rendőrök követtek-e el valamilyen mulasztást

Ferenczi László alezredes elmondta: a rendőrök eddigi parancsnoki meghallgatása során kiderült, hogy Nógrádi Ádám a rabszállító kocsiból, közvetlenül a börtönkapu előtt ugrott ki.

Az apagyilkossággal gyanúsított fiatalembert szabályszerűen vitték át a kecskeméti rendőrségi fogdából a börtönbe. Nógrádi Ádám a rabszállító kocsiban külön rekeszben az e célra kialakított rácshoz volt bilincselve. Megérkezéskor a rendőrök a bilincset nem vették le Nógrádi Ádám kezéről, hanem az úgynevezett vezető szíjat megfogva akarták kiszállítani a kocsiból. Nógrádi Ádám ekkor rántott egy nagyot, a szíj elszakadt, majd kiugrott a kocsiból és futásnak eredt.

– Néhány száz méternyire a lakosság segítségével fogták el – mondta a szóvivő.

Nógrádi Ádám ellen immár fogolyszökés gyanúja miatt is eljárás indul. Szakértői vizsgálat fogja megállapítani, hogy a szíj miért szakadt el, esetleg még a kocsiban valamilyen módon Nógrádi Ádám meg tudta rongálni, avagy olyan erősen rántotta meg, hogy kettévált.