A Citibank Rt.-t és a Magyarországi Volksbank Rt.-t 10-10 millió forint, a CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Rt.-t pedig 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a PSzÁF

A felügyelet felszólította a Citibankot a pénzforgalmi előírások maradéktalan betartására. A Magyarországi Volksbank Rt.-t kötelezte arra, hogy a felügyeleti adatszolgáltatás minőségének javítása érdekében 2002. március 31-ig készítsen intézkedési tervet és ennek végrehajtásáról a negyedéves felügyeleti adatszolgáltatásokkal egyidejűleg tájékoztassa a felügyeletet. Az intézkedési terv keretében a Volksbanknak belső szabályzatot kell kidolgoznia.

A PSZÁF felszólította a bankot a belső hitellel kapcsolatos, az igazgatóságra, valamint az adatközlésre vonatkozó jogszabályok, továbbá a pénzmosás megelőzéséről szóló és a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok maradéktalan betartására.

A felügyelet kötelezte a pénzintézetet arra, hogy hívja össze igazgatóságot, valamint a felügyelő-bizottságot, és a testületek tárgyalják meg a felügyeleti határozatot.

A CIB bírságolását a PSZÁF nem indokolta meg. A határozatok ellen a bankok nem fellebbezhetnek, de 30 napon belül kérhetik felülvizsgálatukat.