A vád képviselője az első fokon elítélt vádlottakkal – Tocsik Márta, Liszkai Péter, Szokai Imre – szemben súlyosbításért, a felmentetett vádlottak – Boldvai László és Budai György – esetében pedig a bűnösség megállapításáért nyújtotta be fellebbezését.

Súlyosbításért fellebbez az ügyész a Tocsik-ügyben – értesült a HavariaPress. A vád képviselője az első fokon elítélt vádlottakkal szemben súlyosbításért, a felmentetett vádlottak esetében pedig a bűnösség megállapításáért nyújtotta be fellebbezését.
Mint ismert: Tocsik Mártát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt négy év börtönre és öt év közügyektől való eltiltásra, valamint a 640 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Fővárosi Bíróság. Liszkai Pétert a fenti vádakkal három év hat hónap börtönbüntetésre, Szokai Imrét hűtlen kezelés vádjával négy év hat hónapra ítélték. Lascsik Attila különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelésért egy év két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott. Bessenyei Zoltán és Spanyol József különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelésért szintén felfüggesztett börtönbüntetést, míg Vitos Zoltán, Tocsik bűnsegédje 300 ezer forint pénzbüntetést kapott. Boldvai Lászlót és Budai Györgyöt felmentették a zsarolás vádja alól. Az ítélet nem jogerős, Tocsik Márta és társai fellebbeznek az ítélet ellen.

Az ügyész véleménye szerint ha a tárgyalás során bebizonyosodik, hogy a vádlottak a vádiratban nem szereplő bűncselekmény elkövetésében is bűnösök, akkor a bíróságnak joga van vádmódosítás nélkül megállapítani a bűnösséget. Ez alapján megállapíthatónak tartja az orgazdaság vádját.

Az ügyészség Boldvai László és Budai György esetében Tocsik Márta még 1996. októberében tett nyomozati vallomása alapján a zsarolás bűntettét tartja bizonyíthatónak. Korábbi vallomásában a jogásznő ugyanis azt állította, hogy Boldvai és Budai kilátásba helyezte, hogy elesik a megbízástól, amennyiben nem utal át az általuk megnevezett cégeknek egy bizonyos összeget.