Az MSZP csalás alapos gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, a Népszabadság hétfői számában megjelent, az Országimázs Központtal, illetve a Happy End Kft.-vel foglalkozó tényfeltáró újságcikk-sorozat alapján. Ezt Kovács László szocialista pártelnök jelentette be sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten. Az érintettek koradálután adtak ki közleményt álláspontjukról.

Elmondta: nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz, annak tanácsadó cégei, a kormány és annak egyes intézményei, tanácsadó cégei, valamint személyi, családi háttere között korrupciógyanús összefonódások vannak.

– Az már régóta vélhető volt, hogy közpénzek alakulnak át magánpénzekké. Most felmerül az a gyanú is, hogy a közpénzekből létrejött magánpénzek egy része választási kampánycélokat szolgál, kampányköltségek fedezésére fordítják. Ez érintheti a választások tisztaságát, és felveti a választási csalás gyanújának lehetőségét – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kovács László szavai szerint az állampolgárok joggal igénylik az ilyen ügyek tisztázását, különösen a választások előtt, az MSZP ezért kötelességének érzi a tisztánlátás elősegítését, a hivatalos ügyészségi vizsgálat megindításának kezdeményezésével.

A HAPPY END VÁLASZA

– A Happy End Kft. megteszi a szükséges jogi lépéseket a szocialista politikusoknak a céget érintő állításaival kapcsolatban – derül ki a reklámügynökség közleményéből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

– A Happy End Kft. tisztelettel arra kéri Kovács László párelnök urat és az MSZP politikusait, hogy ne tegyenek visszavonhatatlan lépéseket az eddigi országimázs kampányköltségek minden tizedik forintját, összesen 1 milliárd forint bevételt elkönyvelő tv2 televízióval, RTL Klub televízióval és a Népszabadság politikai napilappal szemben, annak ellenére, hogy e médiumok “a Happy End köré szerveződő, milliárdos közpénzeket elköltő cégek” közé sorolhatók – áll a közleményben.

Hozzáteszik: kérik, ne lépjenek fel az ennél kisebb megrendeléseket kapó, más “Happy End közeli cégekkel” szemben sem.

Kovács László szocialista pártelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy az MSZP csalás alapos gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, a Népszabadságban a hét elején megjelent, az Országimázs Központtal, illetve a Happy End Kft.-vel foglalkozó tényfeltáró újságcikk-sorozat alapján.