Gecse Gézát visszahelyezte a Magyar Rádió Rt. Határok nélkül című műsorának felelős szerkesztői posztjára a Fővárosi Bíróság (FB) pénteken kihirdetett jogerős ítéletében.

A munkaügyi perben született döntés szerint a bíróság amellett, hogy kimondta Gecse Géza vezetői megbízatása 2000. december 1-i visszavonásának jogszerűtlenségét, kötelezte az alperes Magyar Rádiót a felelős szerkesztő elmaradt munkabérének megfizetésére.

A FB pénteken kihirdetett részítélete jogerős atekintetben, hogy kötelezi a Magyar Rádiót Gecse Géza felelős szerkesztőkénti foglalkoztatásra és elmaradt munkabérének megfizetésére, ám bizonyos formai kérdések tisztázása végett új első fokú eljárásra kötelezi a Fővárosi Munkaügyi Bíróságot.

Hollós János a Magyar Rádió Rt. alelnöke az MTI-nek pénteken elmondta: tudomásuk van arról, hogy az FB döntést hozott a Gecse Géza által kezdeményezett perben.

– Nagyon örülünk a bíróság döntésének, mert régóta húzódó ügyre tett pontot. Az írásbeli ítéletet tanulmányozzuk, és annak szellemében járunk majd el – fogalmazott az alelnök.