Megérkezett a hét elején a Legfőbb Ügyészségre a Miniszterelnöki Hivatal átirata a Happy End szerződéseivel kapcsolatban. Így napokon belül lezárulhat az október óta tartó vizsgálat.

Horányi Miklós ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a hét elején megérkezett a Miniszterelnöki Hivatal válasza a Legfőbb Ügyészségre az Országimázs Központ és a Happy End Kft. közötti szerződésekkel kapcsolatban. A szóvivő korábbi nyilatkozatai szerint az ügyészség már korábban befejezte a szerződések vizsgálatát, csak a MeH válaszára vártak. Horányi azt mondta a vizsgálatok várható befejezéséről, hogy nem köti az ügyészséget semmiféle határidő, de ésszerű időn belül lezárják az ügyet. A Legfőbb Ügyészség október óta vizsgálja az Országimázs Központ és a Happy End Kft. közötti szerződéseket.

A Happy End-ügyben Keller László MSZP-s képviselő tett feljelentést tavaly szeptemberben, miután az Állami Számvevőszék szabálytalanságokat állapított meg az OK szerződéseivel kapcsolatban. Emellett most hétfőn Juhász Ferenc szocialista alelnök is feljelentést tett ezügyben a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál.