Az Országos Választási Bizottság (OVB) egy ellenszavazat ellenében elfogadta azt a határozatot, miszerint kampánycsend sértő volt a Magyar Nemzet szombati száma; a napilap címlapján egy keretben a “K.O.” felirat volt olvasható a “Holnap választ az ország” cím mellett, s ez alkalmas a választópolgárok befolyásolására.

A határozat ellen Bordás Vilmos, a testület Fidesz által delegált tagja szavazott.

Az OVB az üggyel az követően foglalkozott, hogy beadvánnyal élt a Társaság a Szabadelvű Belvárosért Egyesület szervezője.

Az állampolgár azt kifogásolta, hogy feltűnő helyen, nagyméretű, álló, kövér betűkkel közreadott K.O. felirat olvasható, amely szerinte egy kiélezett politikai helyzetben, különösen nagy nyilvánosság befolyásolására törekedve súlyosan megsérti a kampánycsendet.

Az OVB megállapította: a felirat elhelyezéséből következtetni lehet arra, hogy az a választással összefüggésbe hozható, ezért a panasznak helyt adott.

A testület a helyi választási bizottsághoz továbbította azt a beadványt, amelyben egy állampolgár arról tett bejelentést, hogy szombaton közvélemény-kutató cégek képviselői jártak lakásán, és szavazásáról érdeklődtek.

Az OVB érdemben nem foglalkozott a beadvánnyal, azonban javaslatukban – amelyet a területi bizottsághoz továbbítottak – utaltak arra, hogy a közvélemény-kutatás végzése a szavazás napján nem tilos, csak annak publikálása kampánycsend sértő.

A testület tagjai utaltak arra is, hogy a választ az állampolgárok meg is tagadhatják.