A Fővárosi Főügyészség két hónappal meghosszabbította a Gresham-palota értékesítésével kapcsolatban korábban elrendelt nyomozás határidejét az ORFK előterjesztésére. A múlt héten megszületett főügyészségi határozat szerint a nyomozás határideje június 11-én jár le.

Tavaly november 15-én a Magyar Demokrata című hetilapra hivatkozva a Magyar Nemzet című napilap közzétette, hogy 1998 őszén helyi szocialista önkormányzati képviselők befolyásolásáért cserébe összesen 100 ezer dollárt ajánlott fel Medgyessy Péter családi vállalkozásának a Roosevelt téri luxusszállodát építő Gresco Rt. A lapok szerint Medgyessy az összeg egy szerény töredékét karácsonyi ajándék címén szétosztotta a helyi szocialista frakcióban.

A Gresham-ügyben 2001. november 21-én érkezett magánszemélyektől származó beadvány a Legfőbb Ügyészségre. A Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészségre tette át az ügyet és onnan került az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságához, ahol azóta is nyomoznak az ügyben. Tanúkat hallgattak ki, de gyanúsítás nem történt.

A ismeretlen tettes ellen, befolyással üzérkedés alapos gyanújával 2001. december 11-én megindított nyomozás határidejét februárban egyszer már meghosszabbította két hónappal a főügyészség. Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt a Magyar Nemzet cikkét követően azt nyilatkozta: az ügy szerinte is az igazságszolgáltatás elé kívánkozik, de nem a feljelentés, hanem az általa a Magyar Demokrata és a Magyar Nemzet című napilapok ellen kezdeményezett polgári per miatt. Medgyessy Péter a közelmúltban jogerősen is megnyerte a lapok ellen indított sajtópert a Fővárosi Bíróságon.