A választások napján osztott gulyásleves és ital a mandátumába kerülhet az MSZP gyöngyösi jelöltjének. A helyi OVB döntése szerint a városban megismételt első fordulót kell tartani.

Megismételt első fordulót kell tartani április 21-én a gyöngyösi egyéni választókerületben, mert az MSZP megsértette a kampánycsendet és a választások tisztaságát – született meg a döntés a helyi választási bizottság pénteki ülésén.

Kozma Katalin, a helyi választási iroda helyettes vezetője elmondta: a testület a Fidesz gyöngyösi szervezetének kifogását tárgyalta, amely szerint az MSZP helyi szervezete gulyáslevest és italt osztott a választás napján. A Fidesz állítását, a választási bizottság szerint két, kistelepülési szavazókörben felvett jegyzőkönyv igazolta, illetve tanúkat is meghallgattak, akik szintén alátámasztották a Fidesz állításait. A testület kilenc tagja közül hatan voltak jelen a döntésnél, amely egyhangúlag született.

A határozat szerint április 21.-én megismételt első fordulót tartanak, vagyis csak az a jelölt győzhet, aki megszerzi a szavazatok legalább 50 százalékát plusz egy voksot. A döntés a listás eredményeket nem érinti. A választókerületben egyébként Magda Sándor szocialista jelölt végzett az élen 46,75 százalékkal, őt követi Mánya Kristóf (Fidesz -MDF) 30,62 százalékkal, a harmadik legtöbb szavazatot pedig az SZDSZ-t képviselő Fodor Gábor kapta (13,83 százalék).