A hatóság szerint Rácz Károly “nem elég felelősségteljes” ahhoz, hogy gyermeket neveljen

A zuglói gyámhivatal elutasította Rácz Károly, ismertebb nevén Terry Black gyermek-örökbefogadása iránti kérelmét. A hatóság szerint a transzvesztita előadó jövedelme nem elég két személy létfenntartásához, ezen kívül életvitele “nem kellően felelősségteljes” ahhoz, hogy gyermeket neveljen.

A határozat indoklásában a gyámhivatal megállapítja, hogy Terry Black jelentős köztartozást halmozott fel, bevallott jövedelme nem elég ahhoz, hogy eltartson egy gyermeket és életvitele sem kellően felelősségteljes. A hatóság ezért elutasította a transzvesztita előadó kérelmét, hogy örökbefogadhassa a tavaly október óta nála lévő csecsemőt. Terry Black ügyvédje törvénysértőnek tartja a gyámhivatal határozatát.

A zuglói gyámhivatal Rácz Károly személyiségi jogaira hivatkozva semmilyen tájékoztatást nem adott a határozattal kapcsolatban. A gyámhatóság egyébként egyszer már alkalmasnak találta a transzvesztita előadót az örökbefogadásra, azt a határozatot azonban az ügyészség megóvta. A mostani döntés sem jogerős, mert Terry Black és ügyvédje fellebbezést nyújt be ellene.