A Legfelsőbb Bíróság szombaton nyilvánosságra hozott döntése alapján minden, a választásokkal kapcsolatos kifogást elutasított. Az LB huszonöt ügyet vizsgált érdemben.

A Legfelsőbb Bíróság (LB) érdemben vizsgálta és elutasított valamennyi kifogást, ami az országgyűlési választásokkal kapcsolatban érkezett a testülethez a törvényben biztosított határidő lejártáig – hangzott el az LB-n tartott szombati rendkívüli sajtótájékoztatón.

Ötvenhatból huszonöt

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese elmondta, hogy az országgyűlési választások kapcsán összességében 56 kifogás érkezett az LB-hez, ezek közül 25 beadványt az Országos Választási Bizottság (OVB) május 2-i döntésével kapcsolatban nyújtottak be. Az LB elnökhelyettese szólt arról, hogy a kifogások egy része a töredékszavazatokkal kapcsolatban érkezett, de kérték az OVB különböző határozatainak megsemmisítését, illetve a szavazatok újra számolásának elrendelését is.

Lomnici Zoltán kijelentette, hogy a részben egymást fedő kifogásokat az LB egyenként, érdemben megvizsgálta. A Legfelsőbb Bíróság határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.