Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal menesztett vezetője nem kapta meg a korábban jogerős bírósági végzésben számára megítélt 10 millió forintos kártérítést. Ennek ellenére az [origo] értesülései szerint korábbi ígéretével ellentétben még nem perelte be Orbán Viktort.

Grespik László már április 3-án azt ígérte, hogy beperli Orbán Viktort és Pintér Sándort, mert a jogerős bírósági végzés ellenére sem kapta meg a neki megítélt 10 millió forintos kártérítést. Legutóbb április 9-én mondta, hogy bírósághoz fordul az ügyben, a fizetési határidő ugyanis április 8-án járt le. Grespik az [origo]-nak most azt mondta, hogy még mindig vár az összegre, bízik benne, hogy megoldódik az ügy. Ezért egyelőre nem árulta el, hogy mikor perli be Orbánt. Az [origo] információi szerint ugyanis még mindig nem adta be keresetét.

Az[origo] információi szerint a BM álláspontja változatlan, nem fizetnek Grespiknek.

A közigazgatási hivatal véleménye nem ennyire egyértelmű. Józsa Veronika, a közigazgatási hivatal megbízott vezetője nem nyilatkozott az [origo]-nak az ügyről, egyetlen kérdésre sem kívánt válaszolni. Így azt sem árulta el, hogy fizetnek-e Grespiknek, és azt sem, hogy hol tart a leváltott hivatalvezetővel a bíróságon a 10 millióról megegyező jogász elleni fegyelmi vizsgálat.

További részletek: Origo