A Hírközlési Felügyelet piacnyitás után rendezett fórumán világossá vált: előbb vagy utóbb módosítani fogják az egységes hírközlési törvényt.

A szakmai napon bemutatkozott az újonnan alakuló tárca, a Hírközlési és Informatikai Minisztérium kijelölt vezetője, Kovács Kálmán is.

A kisebbik koalíciós partner, az SZDSZ által delegált tárcavezető rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, a száznapos kormányprogramban ugyan nincsen benne az egységes hírközlési törvény koncepcionális módosítása, de mindenképpen fontosnak tartja a változtatást. A távközlési liberalizáció elmúlt négy és fél hónapja nem hozott érezhető előrelépést a piac felszabadításában. Ezt azzal magyarázta, hogy a tavaly életbe lépett törvényt nem a 2001 év végi piaci körülményekre szabták, hanem a néhány évvel ezelőtti elképzeléseket tükrözte. Újra kell gondolni a piacnyitást, amely egyelőre azt eredményezte, hogy az erős társaságok tovább erősödtek, míg a gyengék gyengébbekké váltak. Az internethasználat viszonyait pedig nem megfelelően rendezték a jogszabályok – véli a miniszterjelölt.

További részletek: Magyar Hírlap