Országos szövetségük hangsúlyozza, hogy már a szavazás napján megtörtént a voksok újraszámlálása, és nem volt az átlagosnál több érvénytelen szavazat.

Az országgyűlési választásokat lebonyolító, a választási testületekben jelképes tiszteletdíjért dolgozó társadalmi munkásokért emeli fel szavát a Jegyzők Országos Szövetsége. Ezt Forgács István, a több mint ezer jegyzőt tömörítő szervezet elnöke nyilatkozta annak kapcsán, hogy a szövetség választmánya állást foglalt a szavazatszámláló bizottságok áprilisi tevékenységéről. A választmány megdöbbentőnek tartotta az országgyűlési választás törvényességének, eredménye valódiságának megkérdőjelezésére irányuló próbálkozásokat. Forgács István elmondta, hogy megütköztek azon nyilatkozatok, műsorok, cikkek során, amelyek – esetenként “szakértők” bevonásával – nem tudtak vagy nem akartak a jogszabályoknak megfelelő választ adni a felszínen tartott, illetve elhangzott, a nyilvánosságban kételyeket keltő kérdésekre.

Az elnök minderre legjellemzőbbnek a szavazatok újraszámlálásának szükségességét feszegető sorozatos felvetéseket, és az érvénytelen szavazatok magasnak mondott számát említette példaként. Megjegyezte, hogy a szavazatok újraszámlálását az egyéni és a területi választási bizottságok által ellenőrzötten, már a szavazás napján elvégezték a szavazatszámláló bizottságok. Az érvénytelen szavazatok száma pedig nem volt több az előző választásokhoz képest, csak úgy mint az urnákból hiányzó szavazólapok száma sem. A szervezet választmánya sérelmezi, hogy e felvetések kapcsán nem akadt igazán senki, aki jelezte volna, hogy mindezek érdemben nem befolyásolták a végeredményt, illetve aki kiállt volna a választási szervek mellett, aki szót emelt volna a védelmükben.

A szövetség választmánya megállapította azt is, hogy az elmúlt 12 évben négy országgyűlési és három önkormányzati választás mellett több népszavazást is általános hazai megelégedésre, nemzetközi elismerést aratva bonyolítottak le a korábbi választásokon gyakorlatot szerzett, azokon bizonyított, esküjükhöz hű köztisztviselők. A választás kulcsszervei az önkormányzati képviselőtestületek által megválasztott, a pártok és a jelöltek delegáltjaival kiegészített választási bizottságok és szavazatszámláló bizottságok voltak. Döntéseik ellen összességében elenyésző kifogást nyújtottak be, amelyeknek végső bírósági elbírálása is igazolta a választások törvényes, szakszerű és gyors lebonyolítását – szögezte le az elnök.