A Legfőbb Ügyészség a napokban meghosszabbította az MTV Rt. gazdálkodásával kapcsolatos büntetőeljárásnak a határidejét

; az ügyben egy évvel ezelőtt kezdett el nyomozni az ORFK Pető Iván és Haraszti Miklós szabad demokrata országgyűlési képviselők feljelentése nyomán.

A Legfőbb Ügyészség sajtótitkára az MTI érdeklődésére közölte: a nyomozás határidejét 60 nappal hosszabbították meg, legközelebb július 17-én jár le.

A nyomozást hűtlen, illetve hanyag kezelés, továbbá adó- és társadalombiztosítási csalás miatt rendelte el az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága tavaly májusban. Akkoriban a Magyar Televízió Rt. felügyelő bizottsága is feljelentést tett az intézmény gazdálkodása miatt.

A feljelentések tartalmazzák többek között, hogy elkótyavetyélték az MTV archívumát, jelentős eltérés alakult ki a külső és belső gyártású műsorok díjazása között az előbbiek javára, és a nézettségi mutatókat sem mindig érvényesítették a díjak megállapításánál. Továbbá a menedzserszerződéseket és szelektív tartozáskiegyenlítés gyakorlatát is büntetőjogilag értékelhetőnek tartják a feljelentők.

Korábban az ORFK illetékese úgy nyilatkozott: a meglehetősen bonyolult ügyben szoros ügyészi felügyelet mellett folyik a nyomozás, és a tanúk meghallgatása mellett szakértők bevonása is szükséges.