A TASZ Sajtóközleménye:

A VÉDD MAGAD! sorozat első része a rendőrséggel foglalkozik. A színes, karikatúrákat is tartalmazó füzetet elsősorban fiataloknak szánjuk. Meggyőződésünk, hogy az az állampolgár, aki ismeri a saját és az intézkedő rendőrök jogait és kötelezettségeit, kevésbé érzi magát kiszolgáltatottnak, tudatosan tesz eleget a jogszerű rendőri felhívásnak, és képes jogait érvényesíteni az estelegesen jogszerűtlen rendőri fellépéssel szemben. Terveink szerint a VÉDD MAGAD! sorozat következő számai többek közt a biztonsági- és polgárőrök, valamint a büntetőeljárás alatt állók jogaival fog foglalkozni.

Szintén a napokban jelent meg a TASZ Drogpolitikai Füzetek 3. száma. A Tiltás gyümölcsei címet viselő kötet a kábítószeres jogszabályok szigorítása óta eltelt három évet értékeli három különböző nézőpontból. A TASZ munkatársa által írt fejezet mellett elismert szakemberek találhatók a kötet szerzői közt: Szemelyácz János pszichiáter, a Baranya Megyei Drogambulancia vezetője, valamint Németh Zsolt rendőr alezredes, a rendőrtiszti Főiskola docense. A Társaság a Szabadságjogokért megalakulása óta egy reális célokat kitűző, a fogyasztók tekintetében a büntetőjogi eszközöket mellőző drogpolitika híve, reményeink szerint e kötetünk is számos érvvel szolgál a prohibicionista drogpolitika elleni fellépéshez.

Mindkét kiadvány megrendelhető a TASZ irodájában. Ha a kiadványok valamelyikével kapcsolatban kérdése van, kérjük hívja Dénes Balázst a 209-00-46-os, vagy a 06-209-218-864-os telefonszámon.