A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a 24 éves Faludi Tímea 2000. május és 2001. február között nyolc idős embert ölt meg. A Nyírő Gyula Kórház volt ápolónője ezért 10-től 15 évig terjedő, illetve életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Faludi Tímea a hatóságok előtt tényszerűen beismerte tettét, ám azt is előadta, hogy csak segíteni akart az idős és szenvedő embereken, fájdalmukat akarta enyhíteni.

Az ügyben a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója tett feljelentést 2001. február 12-én, mert a nővér éjszakai szolgálatai alatt a szokásosnál több beteg halt meg. A Fekete Angyal tett olyan nyilatkozatot is, mely szerint 30-40 idős, gyógyíthatatlan beteget juttatott a halálba.

Korábban a BFRK illetékes elmondta: azokban az esetekben, ahol már elhamvasztották a holttestet, utólag rendkívül nehéz tisztázni a történteket.

A vádirat szerint Faludi Tímea morfium, kálium illetve Seduxen injekciót adott áldozatainak, akik súlyos, többnyire gyógyíthatatlan, idős emberek voltak és erős, olykor kibírhatatlan fájdalmak gyötörték őket.

Magyarországon mindig tilos volt az eutanázia, erről a Magyar Orvosi Kamara etikai kódexe is rendelkezik. A szervezet etikai kollégiumának elnöke korábban azt közölte: a MOK etikai kódexe csak az orvosokra vonatkozik, erkölcsi tartalma azonban valamennyi egészségügyi dolgozóra érvényes.