A 150 milliós csalással és magánokirat-hamisítással vádolt Zalatnay Sarolta büntetőperében ma a sértetteket hallgattak meg. Az ügy a végéhez közeledik, és hamarosan ítélet várható.

A vádak alapján az énekesnő akár 12 év szabadságvesztést is kaphat.

Sértetteket hallgattak meg Zalatnay Sarolta büntetőperének mai tárgyalásán. Az ügyészség harmadrendű vádlottként 150 millió forintos kárt okozó csalássorozattal és elsőrendű vádlottként – más ügyekben – hitelezési csalás tartozásfedezetének elvonásával, magánokirat-hamisítással, valamint gazdasági adatszolgáltatás elmulasztásával vádolja az énekesnőt.

Zalatnay 1996-ban több cégtől és magánszemélytől vett fel kölcsönöket egy közvetítő cég közbenjárásával, melyeket később nem tudott visszafizetni. Zalatnay a korábbi tárgyalásokon azt állította, hogy 30-40 millió forint kölcsönt vett fel összesen a pénzügyi tanácsadó cég segítségével. A vádiratban összesen negyven sértett szerepel. Az énekesnő korábban állította, hogy nem állt szándékában senkit megtéveszteni, csak televíziót szeretett volna csinálni.

A mai tárgyalási napon több sértettet is meghallgatnak. Mindkét felperes újsághirdetésben bukkant rá a kedvező befektetési lehetőségre (ugyanis havi 10 százalékos kamatot ígértek). Emellett megnyugtatónak találták, hogy Zalatnay fog részesedni a pénzből, miután ismert emberről van szó. A befektető cégnél egyébként azt is mondták, hogy Terry Black is részesedni fog a pénzből.

Az egyik sértett összesen hat milliót adott kölcsön egy hónap alatt, egy részét személyesen az énekesnőnek adta át, másik részét Terry Blacknek, és van, amit a cégnek adott oda.

A másik felperes összesen 2,7 millió forintot kölcsönzött. Õ is elmondta a bíróságon, hogy személyesen is találkozott a befektető cég irodájában Zalatnayval. Ebből az összegből azonban csak 500 000 forintot kapott az énekesnő, és ennek kamataiból törlesztett is valamennyit. A sértett is elismerte, hogy 100-200 ezer forint körüli összeget kifizetett neki Zalatnay.

A perben további sértetteket hallgatnak meg, és hamarosan ítélet születik az ügyben. A vádak alapján Zalatnayra halmazati büntetésként akár 12 éves szabadságvesztés is kiszabható.