Hamis pénz terjesztésével gyanúsítottakat helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság – közölték a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján Kaposváron. Gelencsér László sajtóreferens az ügy részleteiről elmondta: május 22-én Somogy megye öt különböző kisebb boltja alkalmazottainak feltűnt, hogy kis értékű vásárláskor húszezer forintos bankjeggyel fizettek, s a következő napokban újabb hasonló esetekről érkezett bejelentés a rendőrségre.

  • A bankjegyek átvizsgálásakor kiderült, hogy jó minőségű hamisítványok – közölte a sajtóreferens. A személyleírásokból egyértelművé vált, hogy három fiatalember terjesztette a húszezreseket, akik közös gépkocsival járták a településeket. A sajtóreferens elmondta: rövid időd belül őrizetbe vettek három budapesti, büntetlen előéletű fiatalembert, akik beismerték, hogy ötven darab 20 ezer forintos bakjegyet vásároltak eddig ismeretlen hamisítótól összesen 300 ezer forintért.

A gyanúsítottak Somogy megyén kívül Tolna és Fejér megyében, valamint Budapest kisebb forgalmú üzleteiben vásároltak a hamisítványokkal. A rendőrség a terjesztett 33 bakjegy közül eddig 27 darab húszezrest foglalt le. Gelencsér László közölte: a három férfin kívül további két gyanúsítottat is elfogtak. Négyen már előzetes letartóztatásban vannak. A pénzhamisítás körülményeinek kiderítésére tovább folyik a nyomozás.