A rendőrség várhatóan egy-két nap múlva befejezi a nyomozáshoz szükséges iratok lefoglalását az országimázs-pénzek kapcsán elkövetett hűtlen kezelés bűntette alapos gyanújával, ismeretlen tettesek ellen indított eljárásban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni igazgatóságának gazdaságvédelmi főosztályvezetője az MTI érdeklődésére pénteken.

Németh László ezredes elmondta: a nyomozáshoz szükséges dokumentumok begyűjtését az Országimázs Központ számára megrendeléseket teljesítő Happy End és Ezüsthajó Kft. budapesti irodájában kezdte meg a rendőrség a múlt héten, hétfőn pedig Csévharaszton folytatták, ahová a két vállalkozás könyvelője vitte magával az iratokat.

Az ezredes tájékoztatása szerint a budapesti irodában tartott házkutatás során számítógépeket foglaltak le, amelyek többségét már visszaszállították. Németh László közlése szerint a könyvelőnél, Csévharaszton lévő dokumentumok mindegyikét lefoglalják a rendőrség munkatársai.

Az ezredes tájékoztatása szerint a Budapestre szállított iratokat a rendőrség szakemberei értékelik, rendszerezik, majd valószínűleg könyvszakértőt kérnek fel vizsgálatukra.

Németh László nem tudta megmondani, hogy a dokumentumok vizsgálata mennyi időt vesz igénybe. Az ezredes jelezte: ezúttal is olyan hatalmas mennyiségű iratot kell feldolgozniuk, mint korábban a Globex-ügyben.