Ha a képviselők többsége kedden megszavazza az előterjesztés sürgős tárgyalását, június 18-án megkezdődhet a 2001-2002. évi költségvetés módosításának tárgyalása, ami lehetővé teszi a kormány száznapos programjának teljesítését.

Az Országgyűlés keddre és szerdára összehívott kétnapos ülésén a Ház megkezdi a Munka törvénykönyve módosítására benyújtott MSZP-s javaslat tárgyalását, amelynek alapelve – az egyik indítványozó, Filló Pál szavai szerint – hogy a többletmunkáért és a hét végén végzett munkáért többletbér illetesse meg a munkavállalókat. Kedden – a szokásos kérdések, interpellációk és azonnali kérdések után – az Országgyűlés lefolytatja a hazai népegészségügyi helyzettel összefüggő egyes hosszú távú feladatokról szóló, valamint a gyógyszerészetet érintő egyes törvények módosítását célzó törvényjavaslat részletes vitáját. Szerdán megkezdi a Ház a médiatörvény jogharmonizációs célú, fideszes képviselők által előterjesztett módosításának általános vitáját.

Ugyancsak megkezdődik a köztisztviselők jogállásáról szóló, valamint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyára vonatkozó törvény módosításának általános vitája. A Belügyminisztérium előterjesztése a főtisztviselői és a központi tisztikar leendő tagjainak jelentkezési feltételeit, körülményeit módosítja több. A törvényjavaslat a felsőfokú végzettség mellett középfokú nyelvvizsgát, öt év közigazgatásban eltöltött munkaidőt, illetve közigazgatási szakvizsgát ír elő a pályázók számára. A javaslat rendelkezési állomány jelenlegi, öt éves időtartamát két évre csökkentené. A napirendi ajánlás szerint lefolytatja a Ház a gazdasági kamarák feladatainak átadásáról szóló törvény módosítását célzó javaslat általános vitáját is. Az egyik előterjesztő, Göndör István (MSZP) korábban elmondta: a módosításra azért van szükség, mert már most látható, hogy a vállalkozói igazolványok megújítására szabott június 30-i határidőt nem lehet betartani, ezért azt december végéig meghosszabbítanák.