Az Erste Bank egyelőre nem kommentálja az igazságügyi miniszter szerdai nyilatkozatát, miszerint kártérítési pert indíthatnának a móri áldozatok hozzátartozói a pénzintézet ellen. Bárándy Péter szerint a móri bankfiók biztonsági rendszerének hiányossága miatt haltak meg nyolcan a bankrablás során.

Az igazságügyi miniszter szerint, ha a bank biztonsági üvegfallal védi az őrt, akkor ő még időben használhatta volna a fegyverét. Ezen keresztül kifelé lehet lőni, de be nem. Bárándy feltételezése szerint nyolc ember helyett talán csak három hal meg, egy ügyfél, majd az őr golyóitól két gyilkos. Az Erste Bank vezetősége a miniszter nyilatkozatát nem olvasta a Mai Lapban, ezért nem nyilatkoztak arról, mi lesz, ha a hozzátartozók – hallgatva a miniszterre – beperelik a pénzintézetet. A bank a móri tragédia után megvizsgálta a biztonsági berendezéseket, és mindent rendben talált – mondta a Magyar Hírlapnak Negyeliczkyné Lenkei Anikó pr-igazgató.

A móri tragédia után felállított úgynevezett bankbiztonsági bizottság egy új védelmi rendszer bevezetésén dolgozik. Lasz György biztonsági szakértő szerint egy készülő kormányrendelet alapján minden pénzintézetben elrendelik, hogy – mint Nyugat-Európában – a biztonsági őr legyen védve bármilyen támadás esetén, ám ő lássa, ha esetleg akcióba lépnek a bűnözők. Így könnyebben meg tudja akadályozni a rablást, és ha kell, a fegyverét is tudja használni.