Pénzhiány miatt döntött a felfüggesztés mellett a szervezet, amely évente több száz ügyben próbált segíteni az önkormányzati lakásokban és panelházakban lakókon.

Az egyesület jogászai eddig tanácsaikkal ingyen segítettek a hozzájuk forduló lakókon, akár vitás privatizációs ügyekről, akár lakbértartozásról, akár felújítási munkákról volt szó. Évek óta küzdenek például a gazdagréti lakótelep távfűtésének korszerűsítéséért, és fellépnek a kilakoltatások ellen is. Most azonban elfogyott a pénzük.

“A jogsegélyszolgálat jelenleg szünetel. Kénytelenek vagyunk a telefonköltségek és a rezsiköltségek miatt átmenetileg felfüggeszteni” – mondta Battha Pál, a Lakásbérlők- és Lakók Egyesületének elnöke.

Az országgyűlés ebben az évben mindössze 270 ezer forinttal támogatta a működésüket, pedig hét és fél milliót kértek. A jövő héten a lakásügyekért felelős szocialista politikusokkal egyeztetnek, akik jogosnak tartják az egyesület két és fél millió forintos támogatási igényét.

“Szerintem abszolút jogos, hiszen olyan feladatokat látnak el, amire szükség van, és a programunkban is kifejtettük, hogy a civil szervezeteket szeretnénk támogatni” – nyilatkozta Horváth Csaba, a lakásügyi bizottság elnöke.

A szocialisták azt ígérik, hogy néhány héten belül lesz pénz, és így a jogsegélyszolgálat újra működhet.