Személyiségi jogi per kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtökön Kende Péter újságíró ellen az Orbán Viktor ex miniszterelnökről szóló “A Viktor” című könyve miatt. Szabó József, a Dunaferr Sportklub elnöke kétmillió forintos nem vagyoni kártérítést kér a könyvben szereplő egyes állítások miatt.

Kende a tárgyaláson a kereset elutasítását kérte és hangsúlyozta, hogy minden állítását bizonyítani tudja. Kende a tárgyalás kezdetén jelezte, hogy csak a napokban vehette kézhez a keresetet, így nem volt ideje felkészülni, jogi képviselője sem tudott eljönni. Kende kérésére a bíróság rövid határidővel július közepére tűzte ki a következő érdemi tárgyalást. A tárgyaláson ismertetett kereset szerint valótlanok és súlyosan becsületsértőek a könyvnek azok a részletei, melyek szerint Szabó József egy dunaújvárosi kosárlabda mérkőzésen Orbán Viktorról szólva úgy fogalmazott: a miniszterelnök egy törpe Néró.

Továbbá a kötet tartalmazza azt is, hogy Szabó József 1999-ben a miniszterelnök édesapjának bányái kapcsán többször fizetésre szólította fel Z. János vállalkozót. Egy ízben nem kevesebb mint 100 millió forintot követelt tőle. A kereset szerint a Dunaferr Sportklub elnöke ilyeneket soha nem mondott, az effajta alaptalan rágalmak hátrányosan érintették és alkalmasak arra, hogy megrontsák a közte és a könyvben említett más személyek között fennálló jó viszonyt.

A kereset szerint a könyv nem egyszer bűncselekmény elkövetésével is megvádolja Szabót Józsefet. A kereset kifogásolja azt is, hogy a könyvben nincs megjelölve az információk forrása, és a szerző Szabó Józsefet soha nem kereste meg a róla közölni kívántakkal kapcsolatban. Mindezek miatt Szabó József kéri a bíróságtól a jogsértés megállapítását, két országos napilapban, illetve a helyi lapban történő nyilvános elégtételre kötelezést, valamint kétmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetését.