A GTS-Datanet és az Interdotnet már megkapta a Matávtól az internetes díjmegosztásból számukra járó bevételi hányadot, a többi internetszolgáltatónak pedig a napokban utalják át.

Az összeg nagysága üzleti titok, Vígné Szalontai Katalin a Matáv belföldi igazgatóhelyettese nem árulta el, pontosan mennyi pénzt kell átadniuk az internetes társaságoknak. A Hírközlési Felügyelet Döntőbizottsága (HDB) június 5-én a távközlési és az internetes társaságok közötti vitában az utóbbiak javára döntött.

A határozatot nyolc napon belül kellett végrehajtani, a jogorvoslati kérelem benyújtására 15 nap áll rendelkezésre. A határozat értelmében a Matáv a távbeszélő hálózaton bonyolított internetezés díjának sem a számlázását, sem a beszedését nem háríthatja az internetszolgáltatókra. Az azóta eltelt időben a többi koncessziós társasággal kapcsolatban ugyanilyen értelmű döntés született. A díjmegosztási rendelet értelmében az internetszolgáltatóknak csúcsidőben 30, a csúcsidőn kívüli időszakban pedig az internetezéshez kapcsolódó telefontarifa 10 százalékos hányada jár.