Kezdetét vette a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az Orbán Viktorról szóló könyv – az A Viktor – szerzője elleni per.

Csütörtökön a testület előtt fejtette ki álláspontját az al-, illetve a felperes. A kereset benyújtója, Szabó József (a Dunaferr Sportklub elnöke) kétmillió forintos nem vagyoni kártérítést kér. A könyvben olyan állítások szerepelnek, melyek “valótlanok és súlyosan becsületsértőek” – állítja.
A szerző Kende Péter például a következőket írja: Szabó József egyszer úgy nyilatkozott Orbánról, hogy az akkori miniszterelnök “egy törpe Néró”. Ezenkívül az is olvasható a kötetben, hogy Szabó József többször fizetésre szólított fel egy vállalkozót Orbán Győző (O. Viktor apja) bányáival kapcsolatosan. Összegezve: Szabó József valamennyi említett állítást valótlannak mondott a Bíróság előtt, s ezért ennek kimondása, a nyíilvános elégtételadás mellett kétmillió forint nem vagyoni kártérítést is követel.
Kende Péter rövid válaszában kijelentette, hogy minden állítását bizonyítani tudja, ám ezt most nem teheti meg, mert a keresetet csak a napokban kapta kézhez. Felkészülni nem volt ideje, jogi képviselője sem lehetett jelen a bíróság előtt. Kérésére tehát a tárgyalásvezető a per következő “fordulóját” július közepére halasztotta.