Börtönbüntetést indítványozott az ügyész perbeszédében Magyar Ildikó elsőrendű vádlottnak, élettársának, Benkő Péter színésznek, aki a negyedrendű vádlott, továbbá Magyar Ildikó testvérének és édesanyjának a 90-es évek közepén elkövetett félmilliárd forintos kárt okozó csalás, illetve magánokirat-hamisítás miatt hétfőn a Fővárosi Bíróságon.

A korábban mintegy két évet előzetes letartóztatásban töltött, jelenleg pedig házi őrizetben lévő Magyar Ildikót az ügyészség a bűncselekmény értelmi szerzőjének tartja és esetében letöltendő börtönbüntetést indítványoz, vádlott-társainak viszont felfüggesztettet. A vádban szereplő bűncselekmények kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők. Az eljárás során mind a négy vádlott tagadta bűnösségét. Az ügyész hétfői perbeszédében úgy vélte, a vádlotti tagadások megalapozatlanok. Az ügyészség szerint a vádlottak által a ,90-es évek első felében létrehozott két kft., illetve egy alapítvány valós gazdasági tevékenységet ugyan nem végzett, ám mégis a legkülönbözőbb féle hamisított okiratok, így például fiktív számlák, valótlan teljesítési igazolások, kölcsönszerződések segítségével megtévesztették az adóhatóságot és több mint félmilliárd forint áfát igényeltek vissza 1995 és 1998 között.

A vádlottak Nagykovácsiban kívántak felépíteni egy lovardát, illetve vendégházat a jogosulatlanul visszaigényelt áfából. Az ügyész szakértői véleményre támaszkodva kijelentette: az elkészült ingatlan forgalmi értéke el sem éri azt az összeget, amit az ingatlan-beruházással összefüggő fiktív számlák kapcsán visszaigényeltek a vádlottak az adóhatóságtól. Az ügyészség szerint elfogadhatatlan a vádlottak azon védekezése, hogy mindent Magyar Ildikó csinált, illetve Magyar Ildikó azon előadása, hogy őt megtévesztette két személy, akikre rábízta az ügyletek lebonyolítását.

Az eljárás során a Magyar Ildikó által említett személyek egyike elő sem került, a másikról pedig az derült ki, hogy egy főként büntetőügyekkel foglalkozó ügyvédről van szó, aki időközben elhunyt. Továbbá a vádlottak által alapított cégek ügyfelei sem találkoztak a két titokzatos személlyel, akik állítólag az ügyeket intézték. Az ügyész hétfői vádbeszédében részletes tanúvallomássokkal, illetve írásszakértői véleménnyel alátámasztva sorolta, hogy a vádlottak miként hamisítottak, illetve használtak fel építési engedélyeket, kölcsönszerződéseket, számlákat. A vádlottak által készített valótlan tartalmú okiratok többek között azt tartalmazták, hogy cégeik több nagy banktól, illetve ismert személyektől kaptak összességében több száz millió forintos nagyságrendű kölcsönt, a nagykovácsi beruházás során pedig többek között egy nagy országos építőcégnek fizettek a munkálatokért több mint 2,2 milliárd forintot a fiktív számlák szerint, ezután pedig természetesen jött az áfa-visszaigénylés. A büntetőper egy hét múlva a védőbeszédekkel folytatódik.