Elfogta a rendőrség a Kiscelli Múzeumban hétfőn történt képrablás egyik feltételezett elkövetőjét. A múzeum igazgatója nem örül annak, hogy a rendőrség nyilvánosságra hozta a tényt, mert szerinte az elkövető társai félelmükben akár kárt is tehetnek a képekben. A képrablási ügyben, bár már szóba került, még nem ajánlottak fel jutalmat a nyomravezetőnek.

Õrizetbe vette a Kiscelli Múzeumban szerdán elkövetett képrablás egyik feltételezett elkövetőjét a rendőrség. Hétfőn hajnalban százmillió forint értékben raboltak el négy festményt a Fővárosi Képtár óbudai múzeumából. A BRFK sajtóügyeletén a nyomozás érdekében bővebb felvilágosítást nem kívántak adni, így nem lehet tudni azt sem, milyen nyomok alapján jutott el a rendőrség a most letartóztatott férfiig.

“Jobban örültem volna, ha a rendőrség nem hozza nyilvánosságra ezt a fejleményt” – nyilatkozta az Indexnek Fitz Péter, a Fővárosi Képtár igazgatója, aki szerint nem szerencsés, ha a szabadon lévő társak értesülhetnek a nyomozás állásáról, mert “ijedtségükben akár meg is semmisíthetik a képeket”. Fitz a képek visszaszerzését tartja az igazi célnak, ez fontosabb, mint a tettesek elfogása.

Bár ilyen kárértékű eseteknél gyakran ajánlanak fel jutalmat a nyomravezetőknek, ez a Kiscelli Múzeumból ellopott képek esetén még nem történt meg. Fitz ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tulajdoni jogokkal a főváros rendelkezik, és bár esett már szó jutalomról, döntés még nem született az ügyben, egy múzeumnak viszont sem joga, sem anyagi háttere nincs jutalom felajánlásához.