Enyhítette a női beosztottjait szexuálisan zaklató várpalotai lőtérparancsnokra kiszabott büntetést a Legfelsőbb Bíróság. A beosztottjai ruhája alá nyúlkáló ezredes felfüggesztett szabadságvesztés helyett százötvenezer forint pénzbírságot fizet tettéért. Az ezredes, állítása szerint csak a szolgálat feszültségét akarta oldani viselkedésével.

Enyhítette a több beosztottját éveken át molesztáló Csizmadia Géza ezredesre, a várpalotai lőtérparancsnokra első fokon kiszabott büntetést a Legfelsőbb Bíróság. Határozatában az LB százötvenezer forint pénzbírságra, és ezredesi rangjából egy éves alezredessé lefokozásra ítélte a lőtérparancsnokot. Csizmadiát első fokon két évre felfüggesztett tíz hónapos szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A zárt ajtók mögött zajló tárgyaláson elhangzott, hogy szexuálisan zaklató magatartásával Csizmadia “feltűnően durván megsértette beosztottjai méltóságát”. Az LB azonban “példás katonai pályafutására” való tekintettel mérsékelte a nős, háromgyerekes családapa büntetését.

Az LB alaptalannak minősítette a védelem felvetéseit, hogy az első fokú ítéletet befolyásolta volna a média, illetve hogy a parancsnok a megbuktatására szőtt összeesküvés áldozata lenne. A bíróság a sértetti terhelő vallomásokat fogadta el a vádlott tagadásával szemben. Csizmadia a vád szerint 1999 és 2001 között rendszeresen zaklatta beosztottjait, amivel egyik-másik sértett családi életét is megzavarta, egyik beosztottja pedig rendszeres nyugtatószedésre kényszerült a történtek miatt. Az eljárás megállapította, hogy Csizmadia a jelentéstevő beosztottjai szexuális életére célozgatott, mellüket fogdosta, feneküket csipkedte és a ruhájuk alá nyúlt. A lőtérparancsnok azzal védekezett, hogy csak a szolgálat feszültségét akarta oldani, viselkedésének nem volt sértő, szexuális célzata.