Feljelentés-kiegészítést tett az illetékes nyomozóhatóságnál és az ügyészségnél Keller László, aki állampolgárként az Országimázs Központ-Happy End Kft. ügyében folytatott nyomozás egyik feljelentője volt – közölte a Magyar Szocialista Párt (MSZP) sajtóirodája az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint Keller László szocialista politikus a nyomozás vizsgálati körének szélesítését szorgalmazza feljelentés-kiegészítésében. A közlés szerint Keller László ismételten indítványozta azon korábban lefoglalt és még vissza nem szolgáltatott iratok visszatartását, amelyek az általa szorgalmazott szélesebb vizsgálati körben bizonyítékként szolgálhatnak. Az MSZP közleményéhez mellékelt, az Országos Rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentés-kiegészítésben Keller László kéri, hogy a feljelentésében szereplő összes körülményre terjedjen ki a vizsgálat.

Keller László megítélése szerint az ügyben folytatott vizsgálatoknak feltétlenül ki kell terjedniük az Országimázs Központ működésének teljes időszakára és körére, valamennyi megkötött szerződésére, továbbá azok körülményeire és teljesítésére. A feljelentés-kiegészítés szerint Keller László fontosnak tartja a vizsgálatok kiterjesztését az Országimázs Központ szerződéseivel kapcsolatos elszámolásokra, a számlák kifizetésére és azok igazolásaira, illetve a teljesítések körülményeire. Felhívja a figyelmet többek között a Közbeszerzési Beszámoló, a Magyarország Mindannyiunké, a Millenniumi Országjáró című kiadványokkal, az Országimázs Központ rendezvényeivel, film- és videofelvételek készítésével, médiakampányok és más szerződésekkel, pályázatokkal, megbízásokkal kapcsolatos vizsgálatok jelentőségére.

A dokumentum szerint Keller László feljelentés-kiegészítése vonatkozik a Bánk bán című produkció költségeire, előzetes költségvetésére, a teljesítésre és az elszámolásra, illetve az azok kapcsán tapasztalható esetleges bűncselekményekre is. Keller László szerint a tényállás teljes tisztázása érdekében a vizsgálatoknak ki kell terjedniük az Országimázs Központtal kapcsolatban álló cégekre, azok alvállalkozóira, beszállítóira és egyéb üzleti partnereikre, valamint tulajdonosaikra is. A politikus véleménye szerint a korábban lefoglalt bizonyítási eszközök a tényállás alapos és maradéktalan tisztázását szolgálják, ezért azok visszaadása mindezt veszélyeztetné.