A bíróság helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely szerint kiadhatóak a szabálytalanul parkoló autósok adatai. A pert az autóklub indította, mert a parkolási társaságok rendszám alapján megkaphatják a Belügyminisztériumtól a szabálytalan autósok adatait. Az ítélet jogerőssé vált ezzel.

A Fővárosi Bíróság helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőre emelkedett a Magyar Autóklub által a Belügyminisztérium és két parkolási társaság, a Centrum Parkolási Kft. és az Euro-Inford Kft. ellen indított per másodfokú tárgyalásán. Az autóklub azt kifogásolta, hogy a parkolási társaságok rendszám alalján kikérhetik a BM nyilvántartásából a szabálytalanul parkoló autósok adatait. A Magyar Autóklub ügyvédje, Kovács Kázmér nem zárta ki, hogy felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a Legfelsőbb Bírósághoz, ám erről majd az írásbeli ítélet áttanulmányozása után döntenek.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, nem jogerős márciusi határozatában elutasította a Magyar Autóklub keresetét. Az első fokon eljáró bíróság szerint a Magyar Autóklub esetében nem talált olyan jogalapot, amelynek alapján érdemi vizsgálatot indíthatott volna. A másodrendű felperes esetén nem észlelt adatvédelmi és személyiségi jogok sérülését. A bíróság jogosnak ítélte az alperesek gyakorlatát, a tilosban parkoló autósok személyi adatok megszerzésében.